Pénzmosással vádolt, Svédországba szökött szír férfit hoztak vissza Magyarországra, aki Szolnok megyében is terítette az illegális dohányt

Megosztás

Harminc napig biztosan rács mögött marad az a szír állampolgárságú férfi, akit péntek éjjel hoztak Magyarországra a hatóságok Svédországból; a 100 millió forintos pénzmosással gyanúsított férfi júniusban a bírósági meghallgatása előtt szökött külföldre – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

A hosszabb ideje Magyarországon tartózkodó, 37 éves férfi, aki csak svéd iratokkal rendelkezik, és magyarországi lakcímet és jövedelmet nem tudott igazolni, cigaretta illegális kereskedelmével foglalkozó bűnbanda tagjaként került a NAV nyomozóinak látókörébe – írták.
A négy tagból álló bűnbanda ellen a NAV dél-alföldi pénzügyőrei dohánytermékek illegális kereskedelme miatt nyomoznak. Eddig több mint 60 ezer doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát, több mint 60 kilogramm vágott dohányt, és 2000 doboz Elf Bar elektromos cigarettát foglaltak le az ügyben a hatóságok.

Azt feltételezik, hogy a szír férfi volt az illegális kereskedelem szervezője, és ő szállította a cigaretták nagy részét a Jász-Nagykun-Szolnok és a Bács-Kiskun megyei vevőknek – ismertették a közleményben.


A NAV 100 millió forintos pénzmosás megalapozott gyanúja miatt nyomoz, de ez az összeg várhatóan magasabb lesz – írták.
A gyanúsított jelenleg ismert tetteiért – az illegális cigarettakereskedelemért és a szökésért – akár 10 év börtönbüntetést is kaphat – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Kapcsolódó cikkek